Després de gairebé un segle en mans de la mateixa família, un dels millors xocolaters del món agafarà el relleu al capdavant de la Pastisseria Sans. Després de 97 anys de feina, l'emblemàtic negoci de La Bisbal d'Empordà s'acomiada de la tercera i última generació propietària del local per donar la benvinguda a Oriol Balaguer, qui assegura que conservarà tots els productes clàssics dels Sans, com el bisbalenc i el trufat d'anous. La carta de Sans apostarà per una gastronomia dolça tradicional i artesanal, que es continuarà elaborant a l'obrador original de la botiga, a més d'afegir un espai de capricis salats amb vins, formatges i embotits de la zona per fomentar el producte local. Aquest, però, no és el primer projecte centenari de Balaguer, sinó que també és propietari de La Duquesita, una pastisseria del 1914 a Madrid que també aposta pels productes artesanals i tradicionals amb un toc més gurmet.
El mestre xocolater afegirà altres productes 'signature' com les seves xocolates, trufes, brioixeria, pasta fullada, panettone i el pastís 8 textures, tot i que no renunciarà a productes com els famosos canelons i el clàssic Bisbalenc. Modest Sans Viñas, el fundador de la pastisseria familiar, va crear el 1932 una de les postres més emblemàtiques del Baix Empordà, considerada patrimoni gastronòmic de la comarca: el bisbalenc. El dolç elaborat a partir d'una massa de pasta de full, cabell d'àngel, pinyons i sucre ha captivat a diverses generacions de la zona i de Catalunya, així c